De huid De huid.
De huid beschermt ons. Het beschermt ons tegen invloeden van buitenaf. Het ontvangt prikkels zodat we kunnen voelen. De huid beschermt ons ook tegen ziekteverwekkers en zorgt ervoor dat we niet uitdrogen. De huid is dus erg belangrijk voor ons en het is dus zaak dat we deze goed behandelen. Een misverstand is dat de huid vocht kan opnemen. Maar de huid kan wel degelijk stoffen opnemen. Via de huid kunnen deze stoffen worden opgenomen in de bloedsomloop. Dit kan heel functioneel zijn. Twee bekende stoffen die via de huid goed worden op genomen en functioneel zijn, zijn b.v. nicotine (hulpmiddel bij stoppen met roken), morfinepleisters (pijnstillend).
Maar ook in onze verzorgingsproducten en make-up zitten stoffen die door de huid worden opgenomen en in de bloedbaan terecht komen. Niet al deze stoffen zijn goed voor ons. Dus ook voor mensen die heel goed tegen de synthetische producten kunnen doen er verstandig aan om hun producten eens onder de loep te nemen. Veel mensen staan hier nog sceptisch tegenover, terwijl ze al wel biologische voeding gebruiken omdat ze hier wel van overtuigd zijn van hun nut.
Natuurlijk is het best lastig om van merk te veranderen. En hoe doe je dat dan het beste? Laat ik een misverstand uit de weg ruimen. Je hoeft je verzorgingsproducten niet te laten bestaan uit een merk. Stap langzaam over naar een natuurlijk en liefst voor zo ver mogelijk biologisch product. Kortom, is je reinigingsmilk op schaf dan eens een natuurlijk product aan. Hierin kun je dan kiezen tussen parfumvrijeproducten of producten die een natuurlijke parfum bevat. Als je niet allergisch bent voor parfum, is het waarschijnlijk het beste om deze keus te maken. Waarom? Omdat je waarschijnlijk al jaren gewend bent aan producten die lekker ruiken. Ook dit geeft vaak een gevoel dat het een goed verzorgend product is. Stap je direct over op producten zonder geurstof, dan is de kans groot dat het product je niet bevalt. Ook zal je huid moeten wennen aan verandering van samenstelling. Bijna alle producten bevatten namelijk minerale oliën. Dit ingrediënt zorgt ervoor dat er een laagje op je huid komt. Dit geeft een prettig gevoel.  Het gevolg daarvan is alleen dat de huid zich daardoor zelf niet meer goed zal beschermen, en je de crème moet blijven smeren om dit prettige gevoel te blijven behouden.
Een mooi product om eens mee te starten is b.v. is de gezichtsreiniger van Rio Rosa Mosqueta.  Leuk van prijs en 100% natuurlijk.
https://www.biolochique.nl/Natuurlijke-biologische-gezichtsreiniger-Biolochique.nl

 
    09-03-2017 20:17     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.