Over Ons

Biolochique, duurzame Eco-producten voor "A green lifestyle".

Biolochique is opgericht in Januari 2016. Vanuit onze overtuiging dat alle kleine beetjes helpen hebben wij deze webshop opgericht. De gedachte achter Biolochique is duurzaam en Ecologisch. Wat begon met Biologische en Ecologische-producten te verkopen die met name plastic vervingen is de webshop inmiddels gegroeid naar een breed assortiment waarbij je als je een duurzame lifestyle nastreeft vele mogelijkheden biedt.

Wij bieden de mogelijkheid om in grote maar ook in kleine stappen over te gaan naar “A Green lifestyle”.

Waarom “A Green Lifestyle”

Iedereen wordt wel dagelijks geconfronteerd met de hoeveelheid plastic die wij dagelijks verbruiken. In de supermarkt is bijna ieder product wel in plastic verpakt, denk aan de paprika, de schadelijke netjes om de mandarijnen de flessen frisdrank. Maar ook in speelgoed en allerlei dagelijkse gebruiksvoorwerpen. De Plastic Soup in de oceanen zijn een serieuze bedreiging voor alle dieren die leven in de oceaan maar ook de culturen die leven van het voedsel uit de oceanen. Door langzaam het plastic verbruik te verminderen maken we kleine stapjes om onze leefomgeving en die van anderen weer gezonder te maken. Vele kleine stapjes maken ook uiteindelijk ook een “Grote verandering”.


Is “A Green lifestyle” moeilijk
Nee, zeker niet. je kan het altijd in eigen tempo op je eigen manier doen. Je kan natuurlijke voor groene energie gaan, zonnepanelen aanleggen wat in begin kostbaar is maar je kan ook geleidelijk over stappen van de plastic varianten naar de duurzame varianten en bespaar je ook nog eens op de lange duur en kleine beetjes helpen altijd.

Waar moet ik aan denken bij “A Green Lifestyle”

Wij hebben veel artikelen die duurzaam zijn en plastic vervangen. Een kleine greep uit ons assortiment.


Foodhuggers zijn dé oplossing voor groenten die overbijven. In plaats van bakjes in de koelkast of een stuk slecht plakkend folie, kan je de foodhuggers op de open kant van het stuk groente of fruit plaatsen, zodat ze hun kwaliteit behouden.

Ze zijn gemaakt van flexibel rubber dat goed blijft zitten, en voor verschillende formaten te gebruiken zijn. Er zijn huggers van verschillende grootte, zodat u elk stuk fruit of groente kan beschermen.

Bee’s Wrap is gemaakt van biologische katoen met bijenwas, jojoba-olie en boomhars. Het heeft daardoor een antiseptische werking waardoor de verpakte etenswaren langer goed blijven. Door de warmte van je handen vormt de Bee’s Wrap zich om het te verpakken product en zorgt daardoor dat het afgesloten wordt. Makkelijk te reinigen door afspoelen onder KOUD water met eventueel wat mild afwasmiddel als dat nodig is. Gebruik geen warm water, want daar gaat de bijenwas op reageren. Ophangen om te drogen en de Bee’s Wrap is klaar voor het volgende gebruik!


kijk op www.biolochique.nl voor ons complete aanbod van duurzame producten. Of bekijk een deel van ons assortiment bij Kadoshop Home & Joy in Hillegom