Hoe behandel je, je huid goed?

Stap 1
Een goede verzorging van de huid begint met een goede reiniging. Voor elke huidtype geld de eerste stap in het reinigen is hetzelfde. Neem een stoombadje. Als je de huid nog nooit intensief gereinigd hebt en je houd het zeker een maand vol dan zal je verstelt staan van het resultaat. Je huid voelt veel lekkerder aan, zal een veel frisser uiterlijk krijgen en make-up zal veel beter tot zijn recht komen en beter blijven zitten. Daarna ga je hier natuurlijk aan wennen, maar dan is het toch aan te raden om er mee door te gaan om je huid in een goed conditie te houden.

Waarom een stoombadje?
Een stoombadje opent je poriën. Het voordeel hiervan is dat je het vuil diep uit de huid kunt reinigen. Ook als je geen make-up gebruikt is een stoombadje goed om te gebruiken. In de buitenlucht zit helaas ook vuil dat je huid opneemt. Na het stoombadje kun je verder gaan met het reinigen van de huid. Een stoombadje nemen is heel eenvoudig. Kook wat water en schenk het in een bak. Ga hier met je gezicht boven zitten en dek je hoofd af met een handdoek en stoom je gezicht 5 minuten. Dep hierna je gezicht zachtjes droog niet wrijven. (verwijder wel eerst even eventuele make-up met een reinigingsproduct)
Een stoombadje kun je één a twee keer in de week doen. Maar één keer in de week is zeker aan te raden.

Stap 2 Scrubben of een exfoliant gebruiken.
Je kunt kiezen om een scrub te gebruiken. Deze verwijdert de dode huidcellen. Ook kun je een exfoliant gebruiken. Ook deze verwijdert de dode huidcellen. Een scrub is vaak wat ruwer wat structuur betreft, gebruik deze dus voorzichtig. Ga niet lekker hard wrijven want dan beschadig je ook de huid eronder. Deze stap in het reinigen is er een die je echt niet moet overslaan. Je boekt hier namelijk direct een mooi en effectief resultaat mee. Ik raad aan om één keer per week een scrub of exfoliant behandeling te doen. Kun je goed combineren met het stoombadje. Mocht je een keer een feestje hebben en wil je er stralend uitzien dan kan je natuurlijk altijd een extra behandeling doen.

Stap 3 Masker
Een masker sluit de huid tijdelijk af. Hierdoor houdt de huid vocht en warmte tijdelijk vast. De huid krijgt hierdoor een betere doorbloeding. De huidcellen krijgen meer zuurstof en afvalstoffen worden afgevoerd.
 
Stap 4 Tonic/lotion.
Het gebruik van een tonic of lotion hoort bij de dagelijkse routine van het verzorgen van de huid. Veel mensen stap over, maar dat is niet aan te raden. Een lotion brengt namelijk de PH-waarde van de huid weer op peil na het reinigen van de huid. Dit is nodig om het serum en of gezicht crème goed op te kunnen nemen en zijn werk te laten doen.  Het is dus zonde om deze stap over te slaan. Het gebruik van een lotion is heel eenvoudig. Doe de vloeistof op een wattenschijfje en wrijf deze zachtjes over het gezicht. Het gezicht is nu intensief gereinigd, en kan nu verzorgd en gevoed worden. Zoals je hierboven leest ben je best intensief met je huid bezig. Daarom raad ik ook aan om producten te gebruiken met alleen maar natuurlijke ingrediënten en als het even kan ook nog biologisch.  Er zitten zo veel slechte stoffen in de reguliere producten die natuurlijk even lekker aan voelen maar soms ook meer schade kan aan brengen zeker op de lange duur. Mijn voorkeur gaat uit naar de producten van Volcanicearth. Deze producten zijn wat betreft de samenstelling 100% natuurlijk en biologisch, ook nog een dierproefvrij en wat het product helemaal heel mooi maakt, ze zijn fairtrade.
 
  https://www.biolochique.nl/Webwinkel-Page-1332183/Volcanicearth.html
 
 

 

 

    13-09-2016 19:41     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.